Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBircan, Gözde
dc.contributor.authorElagöz, Hazel
dc.contributor.authorÖney, Başak
dc.contributor.authorKoçak, Betül
dc.date.accessioned2025-03-18T10:35:24Z
dc.date.available2025-03-18T10:35:24Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.citationBircan G, Elagöz H, Öney B, Koçak B. FİBROMİYALJİDE GÜNCEL BESLENME YAKLAŞIMLARI. ATLJM. 2022;2(5):28-39.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12900/565
dc.description.abstractFibromyalji % 2- 8 oranında görülen önemli bir sağlık sorunudur. Halk sağlığı açısından önemli bir konu olduğu gibi yaşam aktivitelerini etkilemesi nedeniyle üretkenlik iş ve güç kaybı meydana getirmektedir. Hastaların, kaliteli uyku, fiziksel-duygusal ve zihinsel işlevlerde düzelme sağlamaya yönelik tedavileri önemli harcamalar oluşturmaktadır.Tedavi süreçleri,hastalık karekteristikleri ile ilgili eğitimin önemli bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Multidisipline yaklaşımın önemli olduğu görülmektedir. Doğru beslenme stratejileri oluşturmak tedavi planında önemlidir. Bu yazıda güncel beslenme yaklaşımlarının fibromiyalji tedavisindeki yeri değerlendirilmiştiren_US
dc.description.abstractFibromyalgia is an important health problem with a rate of 2-8%. As it is an important issue in terms of public health, it causes loss of productivit yand work because it affects on life activities. Treatment of patients for quality sleep, improvement in physical-emotional and mental functions constitute significant expenditures. It has been observed that education about treatment processes and disease characteristics has a significant effect. A multidisciplinary approach seems to be important. Establishing the right nutritional strategies is important in the treatment plan. In this article, the place of current nutritional approaches in the treatment of fibromyalgia is evaluated.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Atlas Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.54270/atljm.2022.25en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFibromiyaljien_US
dc.subjectAğrıen_US
dc.subjectSemptomen_US
dc.subjectKasen_US
dc.subjectDiyeten_US
dc.subjectTakviyeen_US
dc.titleFibromiyaljide Güncel Beslenme Yaklaşımlarıen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentİstanbul Atlas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-3664-9066en_US
dc.contributor.institutionauthorKoçak, Betül
dc.identifier.volume2en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.identifier.startpage28en_US
dc.identifier.endpage39en_US
dc.relation.journalAtlas Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster